DUŠEVNÁ POHODA s obsahom kyseliny listovej: výhody pre zdravie

 

V súčasnosti sa zdravý životný štýl stáva hlavnou prioritou. Stále viac ľudí sa obracia na prírodné doplnky stravy, aby podporili svoje zdravie a duševnú pohodu. Jeden z týchto doplnkov, DUŠEVNÁ POHODA, kombinuje účinné zložky vrátane kyseliny listovej, zlatého koreňa a D-limonénu. Tento článok sa zameriava na výhody kyseliny listovej pre zdravie a duševnú pohodu.

Kyselina listová, známa aj ako vitamín B9, je zásadným nutričným prvkom pre mnohé telesné funkcie. Súvisí s tvorbou červených krvných buniek, podporou rastu tkanív a fungovaním buniek. Navyše, výskum ukázal, že kyselina listová má významné výhody pre duševné zdravie.

V štúdii publikovanej v Journal of Affective Disorders bolo zistené, že dostatočný príjem kyseliny listovej môže pomôcť znižovať riziko depresie. Toto môže byť spôsobené tým, že kyselina listová pomáha pri tvorbe neurotransmiterov, ako je serotonin, ktorý je známy ako "hormón šťastia". Nízka hladina tohto hormónu je často spojená s depresiou a úzkosťou.

Kyselina listová tiež podporuje zdravý spánok. Štúdia publikovaná v Journal of Sleep Research ukázala, že nedostatok kyseliny listovej môže prispieť k poruchám spánku, zatiaľ čo jej dostatočný príjem môže podporiť kvalitnejší a zdravší spánok.

V doplnku DUŠEVNÁ POHODA, kyselina listová je kombinovaná so zlatým koreňom a D-limonénom. Tieto prírodné zložky dopĺňajú účinky kyseliny listovej a pomáhajú podporiť duševnú pohodu a zdravý spánok.

Zlatý koreň, známy tiež ako rozchodnica ružová, je adaptogén, ktorý pomáha telu prispôsobiť sa stresu. Má upokojujúci účinok na nervový systém a môže podporiť lepšiu kvalitu spánku.

D-limonén je prírodná zložka nájdená v citrusových olejoch a má upokojujúce a antidepresívne vlastnosti. Výskum publikovaný v časopise Brain Research ukázal, že D-limonén môže podporovať duševnú pohodu tým, že znižuje úzkosť a zlepšuje náladu.

DUŠEVNÁ POHODA je teda unikátnym doplnkom, ktorý v sebe kombinuje výhody týchto troch zložiek. Pomáha podporovať duševnú pohodu, zlepšuje kvalitu spánku a podporuje celkové zdravie.