Skutočný zázrak v boji proti cukrovke pochádza z prírody: volá sa Phaseolus vulgaris

Diabetes mellitus, známy aj ako cukrovka, je chronické ochorenie, ktoré ovplyvňuje milióny ľudí po celom svete. Tradičná medicína ponúka rôzne farmaceutické prípravky na kontrolu tejto choroby, ale čoraz viac ľudí a vedcov obracia svoj záujem k prírodným riešeniam.

Medzi tieto prírodné zázraky patrí Phaseolus vulgaris, bežne známa ako obyčajná fazuľa. Táto nenápadná rastlina sa stala predmetom výskumu vďaka svojim výnimočným schopnostiam ovplyvňovať metabolizmus cukrov, čo ju činí významným hráčom v boji proti cukrovke.

plant-food-green-produce-vegetable-fresh-774374-pxhere.com

"Obyčajná" fazuľa pre reguláciu cukru v krvi ?

Phaseolus vulgaris je druh fazule, ktorý sa bežne pestuje na výrobu strukovín. Fazuľové struky sa konzumujú celé alebo sa z nich získavajú semienka, ktoré sú známe svojimi výživovými a zdravotnými benefitmi.

Okrem vysokého obsahu proteínov, vlákniny a vitamínov majú fazuľové zrná aj unikátne bioaktívne zložky, ktoré majú priaznivé účinky na reguláciu hladiny cukru v krvi.

NaturLab_Post_CukorNovinka_sq

Ako Phaseolus vulgaris bojuje proti cukrovke?

Kľúčovou zložkou, ktorá z Phaseolus vulgaris robí mocného spojenca v boji proti cukrovke, sú fázové inhibítory alfa-amylázy. Tieto inhibítory sú bielkoviny, ktoré blokujú aktivitu enzýmu alfa-amyláza v tráviacom trakte.

Alfa-amyláza zohráva kľúčovú úlohu v trávení sacharidov, keďže rozkladá škrob na jednoduchšie cukry ako je glukóza. Inhibíciou tohto procesu fazuľový extrakt znižuje množstvo glukózy, ktoré sa uvoľňuje do krvného obehu, a tým pomáha znižovať hladinu cukru v krvi po jedle.

Vedci skúmali tieto účinky v rôznych štúdiách a objavili, že konzumácia extraktu fazuľy obyčajnej môže zlepšiť glykemickú kontrolu u ľudí s typom 2 cukrovky. Výsledky ukázali, že pravidelné začlenenie fazule do stravy môže nielen pomôcť pri regulácii hladiny cukru v krvi, ale tiež môže zlepšiť celkovú inzulínovú citlivosť tela.

fresh-cannellini-beans-2023-11-27-05-16-10-utc

Ďalšie zdravotné benefity Phaseolus vulgaris
Okrem svojho potenciálu v boji proti cukrovke, Phaseolus vulgaris ponúka aj ďalšie zdravotné výhody. Napríklad, vysoký obsah vlákniny v fazuliach pomáha podporovať zdravé trávenie a môže prispieť k prevencii kardiovaskulárnych ochorení tým, že pomáha regulovať hladinu cholesterolu v krvi.

Fazuľa tiež obsahuje antioxidanty, ktoré bojujú proti voľným radikálom a podporujú celkové zdravie buniek a orgánov.

Ako zaradiť Phaseolus vulgaris do svojho jedálnička?

Jednoducho. Fazuľa je dostupná v rôznych formách, vrátane sušených zŕn, konzervovanej fazule alebo dokonca ako extrakt v doplnkoch výživy. Môžete ju pridať do polievok, šalátov, hlavných jedál alebo ju skonzumovať ako prílohu k hlavnému chodu.

NaturLab_krvnycukor_benefity_web

Synergické účinky extraktu fazule a ďalších zložiek v doplnku KRVNÝ CUKOR

KRVNÝ CUKOR poskytuje komplexnú podporu pre ľudí so sklonom k hyperglykémii alebo diabetom, pretože obsahuje okrem extraktu z Fazule obyčajnej aj vzájomne spolupracujúce zložky:

Gymnema lesná: Táto bylina je známa svojou schopnosťou potlačiť chuť na sladké a podporovať zdravú funkciu pankreasu, čím prispieva k lepšej regulácii hladiny cukru v krvi.

ginger

Kórejský ženšeň (Panax ginseng): Ženšeň zvyšuje celkovú vitalitu a energiu, zlepšuje odolnosť tela voči stresu a podporuje stabilizáciu hladiny glukózy v krvi vďaka svojim adaptogénnym vlastnostiam.

Chróm: Tento esenciálny stopový prvok zvyšuje účinnosť inzulínu a zlepšuje metabolizmus glukózy, čo je kľúčové pre udržiavanie zdravej hladiny cukru v krvi.

Tieto zložky spoločne poskytujú silnú obranu proti rizikám spojeným s vysokou hladinou cukru v krvi a posilňujú celkové metabolické zdravie, čím robia KRVNÝ CUKOR jedným z najefektívnejších prírodných doplnkov pre ľudí hľadajúcich alternatívy k tradičnej farmakoterapii.